Hackerek zsarolják a Cyberpunk 2077 fejlesztőit

Zsarolás áldozata lett a Cyberpunk 2077 és a The Wicher videojátékokat kiadó CD Projekt Red: ha a lengyel fejlesztőcsapat nem fizet, a hackerek a megkaparintott forráskódokat eladják, vagy kiszivárogtatják az interneten. 

A hackerek egy üzenetet küldtek el a videojáték-fejlesztő vállalatnak, amiben közölték, hogy megkaparintották a Cyberpunk 2077, a The Witcher 3, a Gwent és a The Witcher 3 még eddig kiadatlan verziójának forráskódjait, emellett pedig bizonyos szervereket is zároltak. (Értelemszerűen a hackerek is tisztában vannak azzal, hogy a fejlesztőgárda dolgozói a biztonsági mentésekből bármikor visszahozhatják az adatokat.)


A támadás tényét maga a CD Projekt Red twittelte ki, amelyben azt is leszögezték, hogy nem hajlandóak tárgyalni a kiberbűnözökkel, és nem fizetik ki a váltságdíjat az ellopott forráskódokért cserébe.

A támadók 48 órát adtak a csapatnak, hogy válaszoljanak az üzenetre, akik időközben már meg is kezdték az adataik visszaállítását a megmaradt, ép backupokból. A cég értesítette a hatóságokat és a specialista bűnügyi szakértőket, valamint külön leszögezte, hogy bár az ügyben a nyomozás továbbra is folyik, a vásárlók adatai nem kerültek illetéktelen kezekbe. Az elkövetőkről egyelőre nincs információ.

Az eset kétségkívül nem tett jót az egyébként is megtépázott hírnevű CD Projekt Rednek, akikre igencsak rájár a rúd a Cyberpunk 2077 megjelenés óta: a számtalan technikai probléma mellett a céget botrányos túlórákkal vádolják, hogy a pénzüket visszakövetelő, perrel fenyegetőző befektetőkről már ne is beszéljünk.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?