A multimilliárdos üzletember könyvírásra adja a fejét: Elon Musk a Tesla és a SpaceX sikertörténetéről ír könyvet, amelyben azt is elmeséli majd, hogy mit tanult eddigi élete során. 

Szinte már vártuk, mikor jelenti be Elon Musk, hogy könyvet ír, és lám, most ez is eljött. Az iparmágnás egy tweetjében számolt be arról, hogy írói álmokat dédelget, és eljött az ideje, hogy a nagyérdeművel is megossza a Tesla és a SpaceX, valamint a Föld és a Mars történetét. 46 millió követője közül többen ráugrottak a témára, és elkezdték találgatni, hogy utóbbi kettő esetében vajon mire gondolhat Musk.

Egyik követője azt javasolta a világ leggazdagabb emberének, hogy indíthatna akár egy podcastet is, ám az iparmágnás szerint ez nem ilyen egyszerű: rengeteg munkával járna, hogy egy színvonalas podcast műsort összedobjon, gyakorlatilag 20 év munkáját kellene töviről hegyire átnéznie. Ez egyébként ugyanúgy igaz a könyvre is, szóval nem igazán értjük, miért járna kevesebb munkával egy könyv megírása, mint egy rádióműsor elkészítése. Nade ugorjunk!

Musk már a nyilvánosság előtt is többször említette, hogy szívesen írna könyvet, legutóbb például 2019-ben, amikor azt is elmondta, hogy karrierjének korai szakasza szerinte megér egy misét. Akkoriban végül lemondott írói ambícióiról arra hivatkozva, hogy sok időt elvenne a Teslával, a SpaceX-szel és a Neuralinkkel kapcsolatos munkáitól. Jelenleg azonban fordult a kocka, és nagyon úgy néz ki, hogy Musk követi édesanyja, Maye Musk terveit, akinek Egy nőnek legyenek tervei című 2019-ben megjelent könyve nemrégiben került a hazai könyvesboltok polcaira.

Elon Musk könyvet ír
Maye Musk: Egy nőnek legyenek tervei Fotó: Moly.hu

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!