Jön az újabb mobilos hülyeség, a jobbra-balra mozgó szelfikamera

Állítólag így „3D hatású” szelfik elkészítésére van mód, de az eljárás számtalan kérdést vet fel. Jön az Oppo mozgó szelfikamerás mobilja. 

A kínai Oppo cégnél valaki nagyon bele van szerelmesedve a mobilokba szerelhető furcsa szelfikamerákba. Ez a vállalat volt egyik első, amely a készülékházból kiemelkedő megoldással színre lépett, és volt már olyan termékük is, ahol cápauszonyként bukkant fel ez az egység. A közelmúltban pedig még ezeknél is különlegesebb eljárás kifejlesztésébe vágtak bele.


oppo mozgó szelfikamera
Egy olyan technológián dolgoznak, amelynél a szelfikamera a képernyő felett jobbra-balra mozogna egy motoros meghajtó mechanizmus segítségével. Több szögből is képetkészítene a felhasználó bájos arcáról, és ebből hozna létre egy okos algoritmus egy 3D hatású felvételt. Ez a megoldás több problémás kérdést is felvet.

  • Mi szükség van rá?
  • Mi van akkor, ha a felhasználó mozog? A végeredmény értelemszerűen torz lesz.
  • Valószínűleg jó pár másodpercet vesz igénybe. Valóban van erre igény?
  • Mennyit fogyaszt ez a mutatvány? Tényleg ilyesmire kellene a kincset érő energiát pazarolni?
  • Mennyire strapabíró ez a motor? Ez jelentheti azt, hogy le kell mondani a nedvesség- és porvédelemről

A holland Letsgodigital oldal szerint hamarosan válaszokat kaphatunk kérdéseinkre, hiszen ha minden jól megy, hamarosan érkezhet az Oppo mozgó szelfikamerás mobilja. Mint egy falat kenyér, úgy kell ez most!

képek: Letsgodigital

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?