Több mint 200 vadiúj emoji költözik az iPhone-okba, lesz köztük koronavírus elleni vakcina, de maszkos figurák és szakállas arcok is.

Egészen pontosan 217 új emoji érkezik az iOS 14.5 béta verziójával, lesz köztük egészen új, de olyan is, amelyeken csak kis változtatást ejtettek. Az emojikat az Apple kompatibilis eszközök kapják meg, ha a felhasználók telepítik az iOS 14.5-ös (legújabb) kiadását.

Teljesen új hangulatjel lesz például a vakcina emoji, amellyel a koronavírus elleni küzdelmet fejezi ki az iPhone. (Az ikon egyébként a vérrel töltött injekciós tűből lett átalakítva, amely ilyen formában már nem lesz elérhető). A friss hangulatjelek között találni még maszkos figurákat és szakállas arcokat is, de az elfogadást hirdető ikonjait is bővítette az Apple, így a különböző bőrszínű és nemű párok is megtalálhatják a saját hangulatjeleiket. Az almás cég a fejhallgatós ikonját is megváltoztatta, amelyhez természetesen saját AirPods Max fejhallgatóját vette alapul, és jól megszokott szív ikonjaihoz is hozott pár kreatív ötletet.

vakcina emoji iphone
Fotó: Indian Express

Friss emojikból tehát nincs hiány most sem, az már persze más kérdés, hogy a számtalan hangulatjel közül vajon mennyit használnak ténylegesen a felhasználók, és mennyi az, amelyekhez hozzá sem nyúlnak. Az új emojik egyelőre még csak a tesztelőknek érhetőek el, de hamarosan mindenki megkaphatja őket az új frissítéssel együtt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!