Játékra (is) ideálisak lehetnek az új, beégésmentes Samsung Neo QLED tévék

Komoly gamer funkciókkal tömték ki idei Samsung Neo QLED top televíziókat: AMD FreeSync Premium Pro, HDR és ultra alacsony input lag.

A Samsung egy ideje már komolyan odafigyel a játékosok igényeire, ha a tévék fejlesztése kerül szóba. De 2021-re még feljebb kapcsoltak egy fokozattal, hiszen az új Samsung Neo QLED televíziókat kitömték egy rakat gamer funkcióval. A vállalattól származó infók értelmében e 120 Hz-es képfrissítési rátával operáló modellek megszületésében az AMD mérnökei is aktívan segítettek. A készülékek ennek köszönhetően támogatják az AMD FreeSync Premium Pro funkciót, valamint továbbfejlesztették az interpolációs technológiát, aminek következtében még jobb lett a mozgásmegjelenítés és a kontraszt HDR módban is.


samsung neo qled

Az input lagot sikerült letolni 5,8 millisecundumra, ami gyakorlatilag a legjobb gamer monitorok szintje. Az alacsony bemeneti késleltetés miatt a termékek pedig akár profi esportra is alkalmasak. A vállalat kiemelte a 100 százalékos színpontosságot, valamint a hatalmas színtérlefedettséget, és, hogy a MiniLED háttérvilágításnak köszönhetően a korábbinál valósághűbb, látványosabb lehet a képi világ. A cég felhívta a figyelmet arra is, hogy a Samsung Neo QLED televízióknál nem kell beégéstől tartani, még akkor sem, ha hosszú órákon át ugyanaz a kezelőfelület jelenik meg a képernyőn. A tévék ráadásul támogatják az OTS+ technológiát, amelynél a térhatású hangok pontosan követik a kijelzőn látható tartalmak pozícióját.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?