A 7,8 hüvelykes PocketBook InkPad Color e-könyv-olvasóba egy színes Kaleido kijelzőt tettek, ami E Ink technológiát használ. 

A piac már dugig van e-könyv-olvasókkal, és ezeknek hála azt is tudjuk, hogy ha az egészségünk lenne az első, csak elektronikus tintával működő kijelzőt néznének az emberek. Sajnos azonban ezek képfrissítése galaxisokkal marad el más kijelzőtípusokhoz képest, ráadásul színes E Ink-panelből sem láttunk még normálisat. Eddig.

A PocketBook Európában is piacra dobta az első olyan e-könyv-olvasót, amibe az új, 7,8 hüvelykes E Ink Kaleido-képernyőt építette. Ez 4096 színt támogat, ami még mindig nem elég jó ahhoz, hogy laptopokba, mobilokba kerüljön, ugyanakkor újabb lépcsőt jelent, és már magazinokhoz, képregényekhez is ideális, miközben megmarad a hosszú üzemidő és a szemeket sem kínozza úgy, mint egy LCD- vagy OLED-panel.

A PocketBook InkPad Color új képernyője jobb szaturációt és kontrasztot kínál, mint az eddigi megoldások, és már 1404 x 1872-es felbontás mellett. Monokróm módban 300 dpi-ről, színesben 100 dpi-ről lehet beszélni. A 225 grammos könyvolvasó 8 mm vastag, egy 2-magos chip dolgozik benne, és 19 könyvformátumot, 4 grafikus formátumot és 6 audiokodeket támogat. A tárhely 16 GB, de microSD-vel bővíthető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: PocketBook