huawei mate x2
Fotó: Huawei

Bemutatta legújabb zászlóhajós készülékét a Huawei: a Mate X2 szándékosan eltolt tömegközépponttal, Ultra Vision Leica Quad kamerarendszerrel, Kirin 9000 5G chipkészlettel és az 55 W-os gyorstöltést támogató 4500 mAh-s akkumulátorral érkezik.

Éppen ez a harmadik alkalom, hogy a Huawei összecsukhatós telefont dob piacra, az eredeti Mate X, majd a 2020-ban bemutatott Mate Xs után. A Mate X2 különlegesége ezúttal is elsősorban a design-ban keresendő, ám az előző modellektől eltérően ezúttal ék alakú mobilt kapunk. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kameramodul felőli oldala a legvastagabb, majd fokozatosan vékonyodik, mígnem a készülék túlsó szélénél már csak 4,4 mm vastag az eszköz.

A duplaképernyős kialakítású Mate X2 belső kijelzője 8” átmérőjű, ami az egyik legnagyobbnak számít a maga kategóriájában. A hézagmentes összehajthatóság egy bonyolult, többdimenziós nyitómechanikát rejt: többdimenziós zárómechanizmusa egy vízcseppszerű üreget hoz létre a kijelzők között, amikor a készüléket összehajtják. Ez a technológia (amely a cég állítása szerint sokkal kisebb belső rést eredményez zárt állapotban, mint a fő rivális Samsungé)  szinte észrevehetetlenné teszi a két kijelző közötti rést. Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, de azért is, mert így kisebb az esélye, hogy valami becsúszva esetleg megkarcolja a képernyőt.

huawei-mate x2

A mobil hátoldalán található a négyrészes kamerarendszer. A fő szenzor mögött egy 50 megapixeles kamera dolgozik, amely optikai képstabilizátort is kapott, és képes a 4K felbontású videók rögzítésére. Az 50 megapixeles kamera mellett van továbbá egy hagyományos és egy periszkóp-lencserendszerrel felszerelt telefotó lencse is, előbbi 12 megapixel felbontással és 3x optikai zoommal, utóbbi pedig 8 megapixellel és 10x optikai zoommal érkezik. Nem elhanyagolható tényező, hogy mind a három szenzor optikai képstabilizátorral van ellátva. A negyedik kamera pedig egy 16 MP-es ultraszéles látószögű egység, amely makró fotózásra is alkalmas.

huawei-mate x2

A Huawei Mate 2x Kirin 9000 5G chipkészletet és az 55 W-os gyorstöltést támogató 4500 mAh-s akkumulátort kapott. Érdekesség, hogy a mobil az Android 10-re épülő EMUI 11.0-t kapta meg operációs rendszerként, nem pedig a Huawei saját fejlesztését, a Harmony OS-t.

huawei-mate x2

Ami pedig az árakat illeti: a Huawei megújult okostelefonja méregdrága lesz, körülbelül 2800 dollárba (jelenleg nagyjából 800 000 forint) kerül majd. Sajtóinformációk szerint a X2 Fehér, Fekete, Crystal Blue és Crystal Pink színekben lesz elérhető, egyelőre csak Kínában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!