Elsőként használhatja a Huawei a Sony 1 hüvelykes IMX800 szenzorát – nagy kár, hogy szinte elérhetetlen lesz a P50 széria. 

@RODENT950 szerint a Huawei P50 csúcsmobilok lesznek az első okostelefonok, amelyekbe már 1 hüvelykes kameraszenzor kerül. Konkrétan a Sony IMX800-ról van szó, ami elvileg csak áprilisban mutatkozhat be.

A szivárogtató úgy tudja, hogy a Huawei P50 Pro+ jelenti majd a csúcsot a kínálatban, ebbe pedig széles, ultraszéles, telefotós, periszkóp rendszerű és ToF kamerát is építenek. A P50 Pro esetében nem lehet normál telefotós kamerával és ToF szenzorral számolni, a sima P50-nél viszont a periszkópkamera és a ToF szenzor hiányzik majd.

Feltehetően a fő kamera mindháromnál az IMX800-at használja majd, ezzel nem szokott variálni a Huawei. Az IMX800 50 megapixeles felbontást használhat. A gyártó március végén mutathatja be az új mobilokat, de mivel továbbra sem oldotta fel Amerika a korlátozásokat, ezért a jelenlegi jóslatok szerint nagyon szűkösek lesznek a készletek, és csak kevés helyen lehet majd kapni a készülékekből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: CameraJabber, Digital Camera World