Sok érdekesség derült ki az iPhone 13 szériáról

Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 13 modellek kisebb szenzorsávot kapnak, a Pro modellek pedig 120 Hz-es kijelzővel érkeznek. 

Egy halom érdekességet ásott elő az Apple jövőbeli iPhone-okkal kapcsolatos terveiről a legendás elemző, Ming-Chi Kuo. Iparági forrásaitól megtudta például, hogy az idén ősszel érkező iPhone 13 szériába négy modell kerül, ugyanakkor képernyőkkel, mint a jelenlegi felhozatalban.


A szenzorsáv ugyanakkor kisebb lesz, marad viszont a Lightning port. Állítólag az Apple csatlakozótól mentes iPhone-okat akar MagSafe töltéssel, de a technológia még nem elég fejlett ehhez. Az első csatlakozó nélküli iPhone így 2022-ben vagy 2023-ban jöhet.

Mind a négy iPhone 13 kerül új ultraszéles kamera (6p-s, f/1.8-as, autofókuszos), a Pro modellekben lesz továbbá LiDAR-szkenner és 120 Hz-es LTPO-kijelző. Az akkumulátor kapacitását mind a négy modellnél növelik, emiatt nehezebbek lesznek a jelenlegi modelleknél.

Az első összehajtható iPhone állítólag 2023-ben futhat be, a 2022-es iPhone mobilokon a szenzorsávot pedig fúrt szelfikamerára cserélik. Szintén jövőre jöhet a képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasó és a periszkópkamera. Az iPhone 11-et pedig 2023-ban cserélhetik le egy 600 dollár alatti mobillal.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Exprert Reviews, TechRadar

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?