A zsebTanú alkalmazással bármely körülöttünk, vagy velünk történő fontos eseményről hang-, kép- vagy videofelvételt készíthetünk, melyet az app elektronikus aláírással és időbélyegzővel lát el. 

Lassan Dunát lehet rekeszteni az öregítő és nemet változtató alkalmazásokból, vagy az olyanokból, melyekkel mesefigurát kreálhatunk magunkból. Szó se róla, gombamód nő az appok száma, csak sajnos kevés köztük az olyan, amelyek valóban praktikusak a mindennapokban. A zsebTanú hasznosságát illetően viszont nincs kétségünk.

A magyar fejlesztésű, ingyenesen elérhető applikáció lehetőséget nyújt, hogy jogilag is felhasználható bizonyítékot készítsünk. Ha valami fontos dolog történik, nincs is más dolgunk, mint megnyitni az alkalmazást és rögzíteni az adott eseményt, majd hagyni, hogy a fotóból, videóból vagy hangfelvételből hiteles bizonyítékot készítsen nekünk az applikáció.

A zsebTanú egy olyan tanúsítványt állít elő, ami tartalmaz egy digitális aláírást, egy részletes audit naplót GPS adatokkal, hálózati információkkal és további adatokkal, emellett pedig rögzítik még a blokkláncukon is. Az alkalmazás leírása szerint olyan részletes PDF dokumentumot állítanak elő, amely akár bírósági eljárásban is felhasználható bizonyítékként.

zsebtanú
Fotó: zsebTanú

Az alkalmazás használata teljesen ingyenes, de Bitcoint, illetve minden más támogatást szívesen fogadnak a fejlesztők, hogy a zsebTanú a jövőben is mindenki számára ingyenesen elérhető maradjon. Az egyedi és ötletes alkalmazás Android és iOs eszközökön is fut, innen érhetitek el: https://zsebtanu.hu/

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!