Nem lesz 200 wattal tölthető Xiaomi mobil

Félreérthető volt a legutóbbi szivárgás: a 200 wattos töltés valójában egy 140 + 50 + 10 wattos rendszert takar majd a Xiaominál. 

Ontja az új termékeket magából a Xiaomi, ráadásul olyan nagy számokkal dobálózik, hogy minden új mobiljáért megőrülnek az emberek. Miután a tavalyi – igaz, csak Kínában elérhető – Mi 10 Ultra már 120 wattos vezetékes gyorstöltést is kínált, várható volt, hogy erre is megpróbál idén rálicitálni a kínai gyártó. A napokban röppent fel a pletyka, hogy dolgoznak a 200 wattal tölthető mobilon.


A Digital Chat Station által közzétett anyag alaposabb vizsgálatából ugyanakkor kiderült, hogy a jelentések igazából benézték a gépi fordítást, nem lesz 200 wattos gyorstöltés. A 200 watt ugyanis úgy jön ki, hogy 140 wattos vezetékes gyorstöltésre épít a Xiaomi, a vezeték nélküli 50 wattos, a fordított vezeték nélküli 10 wattos lesz. A három együtt pedig 200-at ad ki.

Többen felhívták a figyelmet, hogy bár 80 wattos vezeték nélküli gyorstöltést is emlegetnek, Kínában jelenleg hatóságilag van szabályozva, hogy a vezeték nélküli töltés maximum 50 wattal működhet. Ez persze változhat, és a fentebb említett 140 wattos töltés is elképesztőnek ígérkezik (feltéve, hogy tudja hozni az ígért értékeket, a 120 wattosnál nem sikerült). A 200 wattos határt azonban nem mostanában érik majd el a kínai gyártók sem.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Xiaomi Planet, Gizmochina

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?