Már asztali PC-nek is beválhat a Motorola Edge Plus okostelefon

A Motorola egy Samsung DeX-hez hasonló funkcióval újított, ennek hála lesz asztali gép az Edge Plus mobilból. 

Bár a Motorola sok érdekes dolgot tett le az asztalra az utóbbi években, sosem tudott igazi slágermobilt piacra dobni a Lenovo tulajdonában álló márka, ráadásul szoftverfrissítések terén is a legrosszabbak közé tartozik. Ennek ellenére időről-időre van egy érdekes húzása. Most például megcsinálták a Samsung DeX alternatíváját.


A Motorola esetében ennek neve Ready For, és igazából ugyanarra jó: asztali PC-hez hasonló gépet csinálhatunk a Motorola mobilból, ha hozzá csatlakoztatunk egy monitort, egeret, billentyűzetet, a kezelőfelület pedig automatikusan elindul, ha az új dokkolóhoz van csatlakoztatva a készülék. Az újítás egyelőre kizárólag a Moto Edge Plus mobilt támogatja. A kijelző érintőpadként is működhet.

A Motorola szerint a rendszer előnye, hogy a mobil második kijelzőként is használható, ideális lehet továbbá játékhoz vagy akár távmunkához is. Előbbi esetében persze Bluetooth-alapú kontroller sem árt majd. Tévéhez is lehet csatlakoztatni a rendszert, ha például Netflixet vagy hasonlót küldene valaki a képernyőre, esetleg videohívást bonyolítana ilyen formában.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Motorola

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?