Még idén érkezhet a Nintendo Switch combosabb verziója

Bár a Nintendo továbbra sem hajlandó  megerősíteni, hogy a Switch konzol feltuningolt verzióján dolgozik, tűzközeli források szerint viszont tagadhatatlan, hogy kilátásban van egy ilyen gép. 

A Bloomberg még a hónap elején insider forrásra hivatkozva írta meg, hogy egy új, erősebb processzorral és nagyobb memóriával bíró Nintendo Switch van készülőben, ami a játékokat akár 4K-ban is képes lenne futtatni. Nemrégiben az említett oldal az új gép várható technikai részleteiről is beszámolt, mely szerint a konzol belsejében egy modern Nvidia processzor dolgozik majd, ami nemcsak a 4K felbontást támogatja, de kompatibilis lesz az Nvidia DLSS (Deep Learning Super Sampling) technológiával is, ami sokkal látványosabb grafikát eredményez.


nintendo switch
Az eredeti konzolból limitál, Super Mario-s kiadás is a boltokba került. Fotó: The Verge

A DLSS hatalmas előrelépést jelenthet a Nintendo játékélményben, hiszen ez a fajta megoldás óriási mértékben képes növelni a játékok teljesítményét, így ha valóban ilyen ráncfelvarrást kap a Switch, akkor a felbontás, az effektek és a képfrissítés terén is komoly javulás várható. Bár a Nintendo egyelőre nem kommentálta a híreket, a szaksajtó gyakorlatilag kész tényként kezeli az új konzol megjelenését, amelyre a hírek szerint még az idén sor kerülhet, feltehetően valamikor a karácsonyi ünnepi szezon folyamán.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?