Nem tartott sokáig, hogy a Flight Simulatorban is feltűnjön a Szuezi-csatornát eltorlaszoló Ever Given

Az Ever Given nevű konténerszállítót nemrég sikerült megmozdítani, de a Microsoft Flight Simulatorban bárki megnézheti a saját szemével, hogyan torlaszolja el a csatornát. 

Az elmúlt egy hét kiemelt témája volt a Szuezi-csatornát blokkoló konténerhajó, az Ever Given témaköre. Miközben sokan már ebben is összeesküvést látnak, az tény, hogy ennek az egyetlen vízijárműnek az egész világra kiterjedő hatása van. Többek között az, hogy ha nem sikerülne időben felszabadítani a szorost, az további drágulásokat okozna több olyan területen, mint például a számítástechnika. De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy aki „személyesen” is szeretné látni a szorult helyzetbe került monstrumot, annak elég leülnie a gép elé, és felszállni a Microsoft Flight Simulatorban.


A játék a Bing Maps képeit használja, ami nem azonnal frissül, hanem bizonyos időközönként, így az Ever Given játékban való felbukkanása nem ennek köszönhető. Sokkal inkább annak, hogy a mindig lelkes modderek most sem maradtak tétlenek, és belefaragták a hajót a Flight Simulatorba. Éppen ezért ha élőben nem is, de virtuálisan magunk is megtekinthetjük a világméretű problémákat okozó konténerhajót. Ami egyébként 400 méter hosszú, és majdnem 60 méter széles, és egészen fiatal, hiszen 2018 novemberében adták át. Ezekkel a méretekkel 20 380 húszlábas konténert képes szállítani a panamai zászló alatt hajózó ladik. A 39 km/h maximális sebességre képes Ever Given gyomrában hétköznapi fejjel szinte elképzelhetetlenül erős, 79 395 lóerős motor dolgozik.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?