A dislike gomb eltűntetését teszteli a YouTube

A YouTube videómegosztó fejlesztői olyan designt tesztelnek az oldalon, ahol nem látszik, hányan nyomtak rá a dislike gombra. 

A vállalat Twitter oldalán közölte a hírt, miszerint a következő hetekben néhány felhasználó bevonásával elkezdik tesztelni annak a lehetőségét, hogy az oldalon ne látszódhasson a dislike-ot nyomok száma, miközben a tetszik gomb számlálója továbbra is látható maradna. Bár a dislike funkció továbbra is elérhető lenne, ha valaki erre nyom rá, akkor csak azt mutatja majd neki a YouTube, hogy ezt megtette. Így a tartalomgyártók értelemszerűen továbbra is látni fogják a pontos számokat, de a publikum előtt már láthatatlan lesz a nemtetszők száma.


Az új designnak több kiváltó oka is lehet: egyrészt gombamód szaporodnak azok a dislike mobok, vagyis az olyan csoportok, akik csoportosan fejezik ki nemtetszésüket a nekik ellenséges személyek videói alatt teljesen függetlenül attól, hogy a csatornán helyet kapó tartalmak milyen minőséget képviselnek. Emiatt az adott videók rosszabb helyezést érnek el, ezáltal pedig kevesebb emberhez jutnak el. Másrészt nem nehéz elképzelni, hogy mekkora kárt okozhatnak egy tizenéves fiatal énképében, aki hobbiból tölt fel videókat, azok az emberek, akik valójában nem is a tartalmak alapján, hanem pusztán szórakozásból dislike-olnak másokat.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?