Bajban van az SDR tartalmakkal a PlayStation 5

A jelentések szerint nem tudja rendesen megjeleníteni az SDR tartalmakat a Sony PlayStation 5 konzolja. 

A Digital Foundry szakemberei érdekes felfedezést tettek a Sony PlayStation 5 konzollal kapcsolatban. A konzol alapértelmezésben minden tartalmat HDR-ben jelenít meg, akkor is, ha a játék vagy videó nem támogatja azt. Vannak azonban helyzetek, amikor a HDR-t letiltaná a felhasználó. A gyakorlatban a konzol nem igazán boldogul az SDR tartalmak megjelenítésével.


Valamiért ilyenkor a sötét tartalmakat világosabban generálja a konzol, ahogy a képeken is látható. Tim Rogers rámutatott, az OLED TV-je az SDR módban úgy néz ki, mintha egy gyenge LCD TV lenne.

Ennek az oka az lehet, hogy a PS5 SDR módban csökkentett színtartománnyal dolgozik, és nem jeleníti meg pontosan a színeket. A legtöbben mindenesetre nem találkoznak majd a jelenséggel, ugyanis a PS5 alapból HDR-ben hoz minden tartalmat. HDMI-n keresztüli tartalomrögzítéshez viszont jól jöhet az SDR (egyes platformok nem játsszák le a HDR-tartalmakat), ehhez viszont szükséges lesz egy szoftverfrissítésre, feltéve, hogy ad ki ilyet a Sony.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Tim Rogers

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?