Hardverben és kamerában is nagyon erős lesz a Sony Xperia 1 III, de a vételára miatt nem valószínű, hogy slágertermék lesz belőle. Április 14-én tart bemutatót a Sony. 

A Sony április 14-én tartja az Xperia Worldwide Launch eseményét, a bejelentés hatására pedig egyből elindultak a találgatások, hogy vajon mit mutat be a cég. A legtöbb szakértő szerint az Xperia 1 III viszi majd a show-t, és szokás szerint csak később, májusban vagy júniusban lesz elérhető. Megérkezhet azonban az Xperia 10 III és az Xperia Compact is.

Persze majdnem mindenki az Xperia 1 III-ra koncentrál. Az eddigi szivárgások alapján ebbe Snapdragon 888 chip, 12/16 GB RAM és 256/512 GB tárhely kerül majd, 5000 mAh-s akkuval, 65 wattos gyorstöltéssel és 120 Hz-es, 4K-s OLED-kijelzővel.

A 64 megapixeles főkamerához 12 megapixeles ultraszéles és 12 megapixeles periszkópkamera társulhat ezúttal, a zoom maximum 60x-os lehet. A hardver alapján nem lehet majd ok a panaszra, ami azt illeti, igen vonzó választásnak ígérkezik az Xperia 1 III bármelyik csúcsmobillal szemben. A gond csak az, hogy állítólag 1166 eurótól indul majd az ára, méghozzá Kínában. Vagyis Európában nagyságrendekkel többe kerül majd, pedig a kínai ár is olyan magasságban van, aminél a többség már csak Apple vagy Samsung márkát hajlandó megfontolni. A következő Sony csúcsmobilból sem lesz tehát valószínűleg sláger.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: CameraJabber, NextPit