Az iPhone és iPad eszközök tulajdonosai ezentúl a készülék beállításakor kell eldöntsék, hogy milyen hangja legyen a Siri asszisztensnek. A tanulmányok szerint nem jó, ha alapból női hangja van a digitális asszisztensnek, mert az erősíti a negatív sztereotípiákat. 

Az Apple úgy döntött, hogy többé nem szólal meg alapértelmezésben női hangon a Siri asszisztense. Az iOS 14.5 hatodik bétájában lépett először életbe ez a módosítás, azóta az iPhone és az iPad készülékek felhasználóinak ki kell választaniuk az eszköz beállításakor, hogy milyen hangon szólaljon meg a Siri.

Ezzel egyszerre két teljesen új hangot is kapott a digitális asszisztens. Ezek az Apple Neural engine-jének köszönhetően természetesebben hangzanak, akkor is, ha menet közben generálják a szöveget.

A szakértők felhívták a figyelmet, hogy az Apple azért lép ilyen irányba, mert a tanulmányok szerint ha egy digitális asszisztensnek alapból női hangja van, az erősíti a negatív sztereotípiákat. Az Apple a közleményében újfent hangsúlyozta, hogy elkötelezett a diverzitás mellett, és ezt a termékeivel és szolgáltatásaival is igyekszik tükrözni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: XDA, VentureBeat