A várva-várt kézikonzol is a chipválság áldozata lett

A globális chiphiány sok gyártónak okozott már bosszúságot, a várva-várt Analogue Pocket kézikonzol is emiatt késik. 

Igaz, hogy a piac dugig van már kicsi és nagy, továbbá retró jellegű konzolokkal is, de az Analogue Pocket a játékosok részéről egy nagyon várt termék. Sajnos a globális chiphiány sok gyártónak és iparágnak okozott már bosszúságot, és most az Analogue Pocket is ennek áldozata lett. A modern kütyü, ami a Game Boy kazettákkal működik, csak októberben jelenik meg, így újabb 5 hónapot késik.


A hivatalos tájékoztató hirtelen és súlyos elektronikai alkatrészek hiányára és logisztikai problémákra hivatkozik, amelyek dominóhatással vannak az iparág minden szereplőire. A globális chiphiány egyébként a mobilgyártókat, autógyártókat is érinti, sőt, a konzolokra, videokártyákra, mikrókra és mosógépekre is hatással van.

A Pocket egyébként többször csúszott már, eredetileg 2020-ban jelent volna meg, majd idén májusra datálták a megjelenést. Most az október a kitűzött cél.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Analogue

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?