ToF-kamerát építettek be a Xiaomi MIJIA Robot Vacuum Cleaner Pro robotporszívóba a hatékonyabb akadálykikerülés érdekében. 

Lassan meg sem lehet már számolni, mennyi új terméket jelentett be idén a Xiaomi. Nem csak mobilokról és elektromos autókról van azonban szó, itt van például a MIJIA Robot Vacuum Cleaner Pro robotporszívó is. Egy formára pont olyan, mint a többi, de a hardver más.

Míg a Dyson lézerrel segít a minden eddiginél hatékonyabb állóporszívóknál a takarításban, addig a Xiaomi egy ToF-kamerarendszert épített a robotjába. Ez képes automatikusan felismerni és kikerülni az objektumokat, kábeleket, bármit. LDS lézeres navigáció is van továbbá.

A porszívó feltörlésre is bevethető, ez eddig a legjobb robotporszívója a Xiaominak. Az 5200 mAh-s akkunak hála ráadásul akár 250 négyzetméter takarításával is boldogul. A Xiaomi modell ráadásul 4000 Pa maximum szívóerővel rendelkezik, ez épp a duplája annak, amit a Roborock S6 tud. Az újdonság Kínában már kapható, ott 410 dollárnak megfelelő összegbe kerül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Xiaomi