A mentális betegségekre hívja fel a figyelmet a legújabb Nirvana szám, amelyet az Over The Bridge szervezet és a mesterséges intelligencia közösen alkotott. 

Idén lenne 54 éves Kurt Cobain. A Nirvana frontembere máig tisztázatlan körülmények között 1994. április 5-én vetett véget életének seattle-i lakásának garázsának. Halálának évfordulóján rengeteg rajongó tűnődik el azon, hogy vajon milyen dalokat írna most a legendás rockzenész, 2021-ben. Bár erre a választ már sohasem kapjuk meg, a Google mesterséges intelligenciájával és az emlékzenekar énekesével megpróbálták reprodukálni a lehetetlent.

A mentális egészséggel foglalkozó Over the Bridge szervezet a mesterséges intelligencia bevonásával Drowned in the Sun címmel írta meg az új Nirvana-dalt. A gép az együttes dalait és dalszövegeit elemezve alkotta meg az új számot, a vokál feléneklésére pedig a Nevermind nevű Nirvana tribute-zenekar frontemberét, Eric Hogant kérték fel. Ha hinni lehet a pletykákat, nagyon sokat kellett próbálkoznia a mesterséges intelligenciának, ugyanis Cobain gitárjátékát nem volt könnyű visszaadni, az esetek többségében egy agyontorzított valami lett az eredmény.

Ahogy fentebb is említettük a kezdeményezés a Over The Bridge szervezettől indul útnak, amely Lost Tapes of the 27 Club nevű projektjében kívánja felhívni a figyelmet a zeneiparban dolgozó művészek mentális egészségére. A program a 27-es klub tagjaira, azaz azokra a zenészekre koncertál, akik 27 évesen vesztették az életüket, és mind mentális betegséggel küzdöttek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!