A Save Ralph (Mentsük meg Ralphot) című rövidke animációban egy Ralph nevű nyuszi mesél arról, miért jó a kozmetikai iparban dolgozni, ahol annak idején már az apukája és a nagypapája is hősi halált halt.  

Nem szorul különösebb magyarázatra az a nemrégiben megjelent szívszorító animáció, amely az állatokon való tesztelés kegyetlenségére hívja fel a figyelmet. Ralph a nyuszi Taika Waititi, a Jojo Nyuszi és a Thor: Ragnarök rendezőjének hangján szólal meg, és mesél arról, hogy a kozmetikai ipar dolgozójaként mennyire jó az élete, hiszen mégiscsak az emberek érdekét szolgálhatja, akik mint tudjuk, felsőbbrendűbbek az állatoknál. Főszereplőnknél ez egy egyfajta családi örökség, hiszen szülei, nagyszülei és testvérei is a kozmetikai iparban dolgoztak, és természetesen mind szolgálat közben hunytak el. A stáb Ralph egy munkanapját követi nyomon, aki az interjú egy pontján azt is elmondja, hogy a jobb szemére teljesen vak, és a füle is folyton sípol, ám ez csupán csak egy aprócska áldozat azért, hogy ha valakit megnyugtat az, hogy az új rúzsát vagy szemfestékét rajtuk tesztelték.

Ralph-ot az interjú felénél már szólítja is a kötelesség, pontosabban egy emberi kéz kiragadja őt a lakásából, és egy kalitkába zárja, ahonnan csak a feje lóg ki. Az új kísérletben a legújabb potenciális szemcseppet próbálják ki a nyuszi egyedüli ép szemén, amiről hamarosan az is kiderül, hogy Ralph a bal szemére is megvakul tőle.

A Save Ralph főszereplő nyuszija persze örök optimista, tűri a fájdalmat, hiszen mégis mi lenne vele munka nélkül, ha a zöldellő mezőkön kellene élnie. A szívfacsaró szösszenet reméljük sokak szemét felnyitja arról, hogy tudatosan vásároljanak, és olyan sminket, testápolót, szappant vagy más kozmetikumot válasszanak, amelyeknél sem a kész terméket, sem az összetevőit(!!!) nem tesztelték állatokon. A kozmetikai célú tesztelésekkel kapcsolatban ide kattintva egy remek összefoglaló cikket találtok, amely segít bővebben is tájékozódni a témával kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!