Egy texasi férfi, név szerint Seth Pendley úgy gondolta, hogy az Amazon Web Services épületeinek felrobbantásával az internet 70 százalékát is kinyírhatja. 

A 28 éves Seth Aaron Pendley még hónapokkal ezelőtt a MyMilitia nevű szélsőségeket csoportosító oldalon dicsekedett el  „merész tervével”, amely kapcsán több bejelentés is érkezett az FBI-hoz. A nyomozóirodának később sikerült kideríteni a Dionysus álnéven író férfi e-mail címét, mely után már könnyen beazonosíthatták a posztok mögött álló személyt.

Mindez még januárban történt, ekkor került ugyanis először a hatóságok látókörébe Pendley, aki – mint utóbb kiderült – a január hatodikai Capitoliumi zavargásokban is részt vett. A férfi a hatalmon lévő elitet akarta móresre tanítani azzal, hogy az internetet kinyírja: úgy gondolta, hogy az Amazon-adatközpontjának felrobbantásával az FBI és a CIA itt tárolt szervereit és az internet 70 százalékát is kiiktathatja, amellyel sikerülhet lebuktatnia az USA élén álló „oligarchiát”. Érdemes hozzátenni, hogy ha Pendley terve működött is volna, akkor sem tudta volna kiütni az internetet 70 százalékát, ugyanis annak idején eleve úgy tervezték, hogy a világ számos pontján, rengeteg különböző központban legyen eloszlatva.

Végül egy bombakereskedőnek álcázott beépített ügynökkel csalták lépre a férfit, aki azt hitte, hogy egy fegyverkereskedővel találkozik, akitől C-4 robbanóanyagot vásárolhat. A bombák persze nem működtek, Pendley-t pedig az eset után közvetlenül le is tartóztatták. A BBC információ szerint, ha elítélik, akár húsz év börtönt is kaphat, ám a per kimenetele egyelőre igen kétséges.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!