A Huawei is kihagyja a töltőt a telefonjai mellől, ám sokkal prózaibb okokból kifolyólag, mint az Apple, a Samsung vagy a Xiaomi. 

Lassan fél éve annak, hogy a cupertinói cég bejelentette, környezetvédelmi okokra hivatkozva nem ad töltőt a telefonjaihoz. Környezettudatosság ide vagy oda, a vásárlók nagy része egy emberként hördült fel az új intézkedésen, ami abból a szemszögből nézve valóban jogos, hogy mivel az iPhone 12 legolcsóbb verziójáért is háromszázezer forintot kérnek el a hivatalos boltok, nem csoda, ha sokaknak nem akaródzik még pluszba a töltők miatt is költekezni.

A rossz nyelvek szerint leginkább az anyagi okok állhattak a háttérben, az Apple mindenesetre divatot teremtett, hiszen több más cég is követni kezdte a példájukat, és azóta már a Samsung és a Xiaomi új készülékei mellé sem jár az adapter. A Huawei eddig viszonylag bőkezűen bánt a tartozékokkal, de most úgy tűnik, ő is beáll a sorba, igaz a környezetvédelemnél jóval prózaibb okokból kifolyólag.

A Gizchina információ szerint nem jár majd adapter a Huawei Nova 8 és a Huawei Mate 40 sorozatú okostelefonok dobozába, csakúgy, mint a Kirin 990 chipet tartalmazó egyéb eszközökhöz sem, sőt ha igazak a hírek, a májusban érkező Huawei P50 sorozathoz sem ad töltőt a gyártó. Ennek oka pedig nem a környezetvédelem, hanem a töltőchipek globális hiánya.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!