Így csiszolták a Sony Alpha mérnökei az Xperia 1 III kameráit

A Sony igyekezett bemutatni, hogyan fejlesztették az Alpha részleg mérnökei az Xperia 1 III kamerarendszerét. 

Míg a Huawei és a OnePlus külső segítséget kért a csúcsmobilok kameráihoz (Leica, Hasselblad), addig a Sony a saját kameradivíziójából merített. Az Alpha részleg mérnökei dolgoztak ugyanis már a tavalyi Xperia 1 II és 5 II kameráin is, és az idei Xperia 1 III és 5 III kameráin szintén. Az Alpha csapat mérnökei igyekeztek professzionális felhasználóknak szóló minőséget elérni, legyen szó szoftverről, optikáról vagy képminőségről.


Ezt egy külön videóban mutatja be a Sony. Mindent házon belül fejlesztettek, a lencséket, a szenzorokat és a képfeldolgozást is, így biztosra mentek, hogy minden komponens a lehető legjobban idomuljon a többihez.

Az Xperia 1 III egyébként valósidejű követésre is képes, mesterséges intelligenciával áll rá az objektumokra. A ToF szenzor segítségével a bonyolult helyzetekben is jobban alkalmazkodik a rendszer. Alapvetően a gyors mozgású objektumokra koncentráltak, így sportfotózásra is ideális lehet a készülék.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?