Lumea villanófényes szőrtelenítő 5

Kipróbáltuk a Philips villanófényes szőrtelenítő gépét. A dolog a legkevésbé sem fájdalmas és a hatás hosszan tartó.

A szőrtelenítés már régóta fontos ága a szépségiparnak és manapság nem csupán a nők, de a férfiak is egyre aktívabban élnek ezzel a lehetőséggel, ugyanis a dolognak nem kizárólag esztétikai, de higiéniai előnyei is vannak. A folyamatnak több fajtája is van, amelyek közül van hosszabb, rövidebb ideig tartó, fájdalmas és kevéssé kényelmetlen, fizikai és kémiai megoldás is. Mi most egy hosszabb ideig hatásos, kevéssé kényelmetlen megoldást mutatnánk be a Philips IPL Lumea 9000 típusú készülék segítségével.

Philips IPL Lumea 9000

A készülék egy takaros dobozban érkezik, melyben megtaláljuk magát a Lumea 9000-est, ami egy pisztolyszerű, kényelmes fogású darab. Elegáns színei, kényelmes, kézbe simuló kialakítása mutatja, hogy minőségi készülékről van szó.  Kapunk még hozzá egy csinos, puha, hordtokot, természetesen egy hálózati töltőt és négy cserélhető fejet, amivel a fénysugarat tudjuk pozícionálni, így mindegyik másmilyen testtájékhoz való.

Lumea villanófényes szőrtelenítő 5
Minden kis fej különboző testtájékhoz való.

A dobozból kivéve a készülék, azonnal használatra kész – természetesen hosszabb állás után elképzelhető, hogy ez nem így van, akkor a töltőt csatlakoztatva szintén nagyon hamar használható.

Használat

A Philips IPL Lumea 9000 használata előtt mindenképpen próbáljuk ki a bőrünkön, hogy nem reagál-e esetleg túl erősen a készülékre. Ezt egy tesztőlegesen kiválasztott bőrfelületen 24 órával a kezelést megelőzően kell kipróbálnunk. A készüléken található nyomógombok segítségével minden fényintenzítással villantsunk egyet a bőrünk egy-egy kis területére és egy nap múlva nézzük meg az eredményt. Ha bőrpír, kiütés, vagy egyéb allergiás reakció jelentkezik ezen a helyen, akkor sajnos nem szereti a bőrünk a villanófényes szőrtelenítést. Ha viszont nem jelentkezik ilyesmi, akkor hajrá!

Lumea villanófényes szőrtelenítő 5
Figyelem, a kép nem a cikk írójáról készült!

A Villanófényes szőrtelenítő használata érdekes módon egy másik készülék használatával kezdődik. A Lumea ugyanis akkor működik ideálisan, ha előtte valahogy eltávolítjuk a szőrt a kezelni kívánt területről. Jelen esetben egy elektromos szakállnyírót használtunk, de bármilyen borotva is megfelel. Miután pedig a szőrt eltávolítottuk (lenyírtuk), már villoghattunk is egy picit.

Nagyon fontos, hogy a villanófényes szőrtelenítés nem minden bőrtípus és szőrtípus esetén használható. Akinek nagyon világos a bőre és szőke, vagy esetleg vörös testszőrzete van, annál sajnos nem, vagy nem megfelelően fog működni a gép, de az is igaz, hogy pont az ilyen típus az, aki kevéssé küzd az erős, vagy jól látható testszőrzettel.

Szóval, miután végeztünk, az „előkészítéssel”, nekiállhatunk a villogtatásnak. A kis, cserélhető fejeken lévő abkakocskák segítenek fókuszálni a villanást, illetve a különböző testfelületeknek megfelelően vannak kialakítva, hogy könnyebben kövessék az iveket. A gép rendelkezik egy biztonsági rendszerrel, ami nem engedi csak úgy a világba villogtatni a kis lámpáját, így teljesen kizárt, hogy például véletlenül szembe villantsuk magunkat vele. Csak akkor tudunk villantani, ha a lámpa előtt lévő kicsi ablakocska tökéletesen felfekszik a bőrünkre. Ezt egy fehér lámba is jelzi a készülék hátsó oldalán ami ha világít, meg kell nyomnunk a “ravaszt” és meg is történik a villantás.

Lumea villanófényes szőrtelenítő 5
Olyan, mint egy kis fénypisztoly

Ilyenkor egy kis meleget érzünk, de egyáltalán nem fájdalamasat, még kellemetlennek is alig nevezhetjük.

Ekkor a készülék fényimpulzusokat juttat a szőrtüszőkbe, így a tüszők nyugalmi állapotba lépnek. Ennek következtében a szőrszálak növekedése fokozatosan csökken.

A kezeléseket egy Philips Lumea applikáció is segíti, amit ingyenesen letölthetünk a telefonunkra. Ebben tippeket, tanácsokat találunk a készülék beállításához és használatához, valamint egy naptárat, ami segít vezetni a kezelések idejét és figyelmeztet is, amikor esedékessé válik a dolog.

Ajánlás

A Philips IPL Lumea 9000 egy nagyon elegáns készülék, ami nálunk beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A szinte teljesen fájdalommentes kezelés legalább olyan hatékony volt, mint egy gyantázás és látványosan ritkábban és lassabban nőtt vissza a szőr a kezelt területeken. Így aztán azt kell mondanunk, hogy a 200 000 forintos árat mi jónak találtuk, ugyanis hamar megtérül már csak akkor is ha kozmetikus kezelésekkel vetjük össze, hát még ha arra is gondolunk, hogy egy idő után azokra sem lesz így szükség.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!