Újrahasznosítaná a régi Galaxy mobilokat a Samsung

Bővítette az Upcycle programját a Samsung, hogy otthon újra használhatóak legyenek a régi Galaxy okostelefonok. 

A Samsung idén januárban indította újra, most pedig bővítette az Upcycle programját, hogy a felhasználók az otthon lévő, régi Galaxy mobiljaikat újra használhassák, más feladatokra. Így nem kell eldobni újrahasznosításra a készülékeket, szoftverfrissítés segítségével (a SmartThings appon keresztül) átalakíthatóak fényszenzorokká, babamonitorokká, esetleg más kamerás vagy audioalapú megoldássá. Értesítést küldhet például a régi mobil, ha hangot érzékel vagy felkapcsolhatja a világítást, ha azt érzékeli, hogy sötét van.


A folyamatos megfigyelés persze nem kedvez üzemidőben az amúgy is kiszolgált akkumulátoroknak, ezért külön szoftver optimalizálja majd a működést. 2018-tól kezdődően támogatottak az S, Note és Z szériás mobilok, Android 9-től fölfelé. Idővel a lista tovább bővül.

Sajnos egyelőre csak Amerikában, Dél-Koreában és Nagy-Britanniában működik a program, máshol az okosotthonok ilyen formában nem bővíthetőek még.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Samsung

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?