Használható otthoni okos kamera rendszer megfizethető áron? Ez a Strong Helo View Kit!

Kipróbáltuk a Strong Helo View smart biztonsági kamerás rendszerét! Mire lehet jó, kinek lehet jó?

Az otthoni felhasználók szánt, úgynevezett okos kamera rendszerek nagyjából egy évtizede bukkantak fel. Ma már az ilyen típusú termékek bárki számára elérhetőek, köszönhetően azoknak a piaci résztvevőknek, amelyek emberi áron kínálnak ilyen eszközöket. Közéjük tartozik a Strong is, amely kínálatában szintén megtalálhatóak e berendezések.


Strong Helo View

A vállalat Helo View Kit nevű terméke egy komplett megoldást kínál e téren, mi pedig ezt vehettük közelebbről szemügyre. Alapvetően az érdekelt, hogy mennyire egyszerű a kezelése, az üzembe helyezése, azaz mekkora szakinak kell lenni hozzá, illetve milyen a használata a hétköznapokban, valamint mire és kinek lehet jó.

Strong Helo View Kit

A dobozában megtalálható két kamera, a hozzájuk járó tartó, valamint egy központi egységként funkcionáló bázisállomás, a szükséges töltők és kábelek. Az említett kamerák kompakt méretűek, akár egy tenyérben is elférnek. IP65 minősítésűek, vízállóak, bírják a nagy hőséget és a fagyot is, így akár kültéren, tehát például az udvaron is elhelyezhetőek. Rendelkeznek beépített mozgásérzékelővel, illetve integrált, 6000 mAh akkumulátorral, amely egy szabványos micro USB porton keresztül tölthető.

Azaz nem szükséges állandóan a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni, ami igen rugalmassá teszi az elhelyezését, és e téren szabad kezet ád a felhasználónak. Egy töltéssel átlagos használat mellett nagyjából fél évig bírják, ami igen korrekt időtartam. Található rajtuk mikrofon, illetve microSD olvasó modul, azaz a felvételek egyszerűen és kényelmesen rögzíthetőek egy apró memóriakártyára is, valamint akár egy csatlakoztatott külső adattárolóra is képes ezeket menteni az eszköz. A központi egységet védett helyen kell elhelyezni, és ennek állandó hálózati áramforrásra van szüksége a működéshez.

Üzembe helyezés, működtetés

A kamerákhoz jár tartó modul, amelyet csavarral kell rögzíteni a kívánt, kinézett helyre. Ezekhez viszont a kamerák erős mágnesek segítségével erősíthetőek oda, ami nagyon komfortos és elegáns megoldás. A kamerák a központi egységhez egy saját titkosított WiFi hálózaton (802.11 b/g/n (2.4G)) keresztül csatatlakoznak, tehát nem kell a kábelekkel vacakolni. Ez esztétikailag is fontos, és persze nagyon kényelmes, rugalmas használatot biztosító megoldás.

Strong Helo View

A felhasználó a mobilja vagy számítógépe révén e központi egységgel tartja a kapcsolatot WiFi-n vagy Ethernet kábelen keresztül. A használathoz egy ingyenesen elérhető PC-s szoftver, illetve mobilos app szükséges. Ezen keresztül módosíthatóak az egyes beállítások, illetve vehetőek igénybe az okos funkciók. Ezek közül a legfontosabb talán, hogy így távolról, a világ bármely pontjáról bele lehet nézni a kamerák által látott élő képbe. Emellett a rögzített felvételek is visszanézhetőek természetesen, és ezek egy felhő alapú adatbázisban is eltárolhatóak akár. A tapasztalataink szerint az alkalmazás használata pofonegyszerű, a kezelés még annak sem okozhat problémát, aki egyébként idegenül mozog a technológiai eszközök univerzumában. Az szoftver kellően stabil, nem omlik össze, nem produkál idegesítő akadásokat vagy fagyásokat.

Kép és hang

Említettük, hogy az eszköz rendelkezik mikrofonnal és hangszórókkal, így akár beszéd alapú kommunikációt is lehetővé tesz. Ez nagyon hasznos lehet, ha a bejáratnál helyezi el valaki, és meg akarja tudni az ajtó kinyitása nélkül, hogy ki, és miért keresi. A kamerák képének minőségére nem lehet panasz. Full HD felbontású eszközökről beszélünk, amelyeknél a fókusztávolság mindössze 3,2 mm, tehát közeli tartalmakat is jól ad vissza, a látótér vertikálian 130 fok, horizontálisan 110 fok, azaz a látótér kellően nagy.

Strong Helo View

A képfrissítési ráta 15 FPS, ami azt jelenti, hogy az eszköz mozgások rögzítésére és visszaadására is alkalmas, bár tény, hogy nem lesz túlságosan sima, folyamatos a kép. De hát ez az ára annak, hogy ráférjen kellő hosszúságú tartalom akár egy memóriakártyára is. A kamerák infravörös érzékelőjük révén éjszaka, teljes sötétben is bevethetőek, azaz ilyenkor is képesek használható felvételek rögzítésére, illetve látható kép továbbítására.

Mire jó, kinek jó?

A dobozban két kamera található, de a szetthez vásárolhatóak még extra kamerák, így akár egy nagyobb biztonsági rendszer is kialakítható a termék segítségével. Emiatt azoknál is beválhat, akik egy méretesebb ingatlant vagy annak környékét szeretnék bekamerázni. A telepítés kényelmes és rugalmas a vezeték nélküli eljárások támogatásának, illetve a strapabíró kialakításnak köszönhetően.

Strong Helo View app

Az alkalmazás alapú vezérlésbe hamar bele lehet jönni, működés közben a termék megfelelően stabil, és még a titkosítást is megoldották a WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2- PSK protokolloknak köszönhetően. Emellett az is pozitívum, hogy rendelkezik beépített mozgásérzékelővel, így automatikusan szolgálatba tudja helyezni magát.

Strong Helo View app

A kép minősége megfelelő, de azért biztos, hogy nem ezzel fogják forgatni a Terminátor új részét… Mindegy, biztonsági feladatokra ez is megteszi, és a készülék sötétben is használható minőségű kép közvetítésére, vagy felvételek elkészítésére képes.

Ár

Strong Helo View Kit – 65 000 forintba fog kerülni, ami a tudásának megfelel.

Még több információ a Strong Helo View Kit okos biztonsági kamera rendszerről a termék hivatalos weboldalán.

  • Dizájn
    (4.5)
  • Képminőség
    (4)
  • Kezelés
    (4.5)
  • Akkumulátor
    (4.5)
  • Hang
    (4)
  • Ár/érték arány
    (4)
4.3

Összegzés

A Strong Helo View Kit

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?