Az Év madara kerül a Telenor új mobiltokjaira

Május 10., a madarak és fák napja alkalmából olyan különleges, növényi alapú mobiltokkal készül a Telenor, amely az Év madarát, a cigánycsukot ábrázolja. 

A Telenor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Cellect együttműködésében limitált szériás, 100%-ban lebomló, növényi alapú mobiltelefon tok készül a madarak és fák napja alkalmából, ahol minden eladott tok árából 500 forint az egyesület „Év madara” programját támogatja. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indította el elsőnek az „Év madara” nevű programot, azzal a céllal, hogy a természetvédelmi problémákkal érintett fajokat, madárcsoportokat szélesebb körben is megismertesse a nagyközönséggel. Mivel 2021-ben a lakosság szavazata alapján a cigánycsuk (Saxicola rubicola) nyerte el a címet, a közös kampány részeként megvalósuló, komposztálható mobiltokokra is ez a madárfaj kerül.


telenor madarak és fák napja

Orbán Zoltán, az MME szóvivőjének elmondása alapján a magyar cigánycsuk állomány az elmúlt húsz évben 54 százalékkal csökkent, ennek hátterében többek között a nagyüzemi mezőgazdaság élőhely-átalakítása és a gazos-bokros vegetáció megszűnése, beszántása áll. A limitált szériás tokok designját a formatervező művész-grafikus, Czikkely Panni álmodta meg, akinek kiemelten fontos a környezettudatosság, az élővilág és a bolygónk védelme.

telenor madarak és fák napja

 

Az együttműködés legfontosabb célja, hogy a praktikus termékeknek köszönhetően még szélesebb, akár a természetvédelmi kérdésekben kevésbé jártas közönséget is megszólítson a téma. Az Év madarát ábrázoló, Apple és Samsung készülékekre illeszkedő telefontokokmájus 10-től elérhetőek, kizárólag a Telenor webshopján, fekete, zöld és korall színben. Minden eladott mobiltelefon-kiegészítő után 500 forint az MME monitoring programját és az egyesület élőhelyvédelmi munkáját támogatja. A Telenor kínálatában további környezetbarát, GoGreen tokok az alábbi oldalon érhetők el: https://bit.ly/kornyezetbarat-telenor

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?