Egy új eszközzel már a halakat is vihetjük sétálni

A katsugyo névre keresztelt táskának hála már nemcsak a kutyáknak, de a halaknak is megadatik a „sétáltatás” öröme. 

A különös japán találmány tulajdonképpen egy hordozható haltartály, amit egy speciális mérőfóliával is felszereltek, hogy a víz optimális oxigéntelítettsége és a megfelelő vízhőmérsékletet is biztosítva legyen. A furcsa táska arra lett kitalálva, hogy élő halakat szállíthassanak benne, csakhogy nem a vízi állatok kirándultatása a cél, hanem az, hogy a régi, vízzel töltött műanyag zacskót kiváltsa egy elegánsabb és hatékonyabb megoldás. A füllel ellátott katsugyo táska tehát morbid módon azt a célt szolgálja, hogy a halpiacon vásárolt portéka frissen maradjon.


katsugyo
Fotó: Shout

A terméket a MA Corporation nevű japán cég dobja hamarosan piacra, és bár saját Instagram oldala már van a különös szerkezetnek, az áráról egyelőre semmit nem tudni. Hogy  a halak mennyire szeretnek sétálni, arról nem szól a fáma, de mi őszintén reméljük, hogy sokan lesznek majd olyanok, akik inkább a vízi kedvenceik fuvarozása céljából ruháznak be a kicsit sem kedves japán vívmányra.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?