Játékkonzol fejlesztésén dolgozik az Apple?

Reszkethet a Nintendo: olyan hordozható Apple játékkonzol került kilátásba, amely a pletykák szerint teljesen új processzorral kerülne piacra. 

Nem ez lenne az első alkalom, hogy az almás cég játékkonzol gyártásába vágja a fejszéjét, csakhogy az előző próbálkozás nem sikerült túl fényesen. Nehéz elhinni, hogy a letisztult, elegáns eszközeiről híres Apple egykoron komolyan gondolta, hogy belép a játékkonzolok piacára egy olyan silánynak tűnő darabbal, mint az Apple Bandai Pippin. A vállalat célja az volt, hogy egy olcsó konzolt hozzon el a piacra, csakhogy az 599 dolláros árcédula egy cseppet sem számított olcsónak a ’90-es években.


A Gizmochina információi szerint számos ázsiai fórumon az a hír terjed, miszerint az Apple újra megpróbál betörni a játékkonzol-piacra, ám ezúttal a Nintendo Switch mintájára elméletileg egy hordozható, kézi konzolban gondolkodik a tech-óriás. Az újdonságról beszámoló fórumok szerint az eszköz új processzort kapna, hogy a rajta futó játékok grafikailag is teljesen rendben legyenek.

Nehéz behatárolni, hogy pontosan milyen tartalmak érkeznek majd az eszközre, ahogy azt sem tudni, hogy kompatibilis lesz-e az Arcade névre keresztelt előfizetéses szolgáltatással. Továbbá azt sem tudni, hogy ha el is jut az eszköz a megvalósításig, akkor mikor mutathatják be, és mennyibe fog kerülni.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?