Magasabb minőségre kapcsol az Apple Music, felár nélkül

CD-minőségű zenehallgatást hoz el az Apple Music, mindezt ráadásul felár nélkül.  

Bár a Spotify továbbra is a vezet a világ legnépszerűbb, fizetős audio szolgáltatásaként, az Apple sem tétlenkedik, nemrégiben ugyanis hosszas huzavona után, de végre bejelentette: júniustól mindenféle felár nélkül CD, illetve ennél is magasabb minőségű streammel bővítik a Music névre keresztelt szolgáltatást. Ennek köszönhetően a teljes katalógus elérhető lesz CD-minőségben, sőt több milliónyi olyan zene is lesz, ami ennél is jobb minőségben (akár 24 bit/192 kHz) lesz hallgatható. Továbbá szintén ebben a hónapban néhány ezer dal esetében elérhetővé válik a forradalmi Dolby Atmos térbeli hangzás, többek között J Balvin, Ariana Grande, Maroon 5, The Weeknd zeneszámok is megkapják ezt az opciót. A Dolby Atmos zeneszámok folyamatosan érkeznek majd a kínálatba, és olyan lejátszási listák is elérhetőek lesznek, amikben Dolby Atmos-zeneszámokat válogattak össze.


Februárban a Spotify is bejelentette Hifi névre keresztelt funkcióját, ami szintén azt a célt szolgálja, hogy a hallgatók a lehető legközelebb kerüljenek a stúdiós hangzáshoz. A Spotify Hifi CD-minőségben, veszteségmentes audio formátumban juttatja el a zenét eszközökre és a Spotify Connect-képes hangszórókba. Ugyan a Spotify újdonságát erre az évre ígérték, a bejelentés óta se híre, se hamva az új szolgáltatásnak, így látva az Apple igyekezetét akár még az is előfordulhat, hogy a svéd zenestreamelő óriás lemarad majd a piacon.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?