Elon Musk nevével élnek vissza a kriptovaluta csalók

Tiszta szerencse, hogy Elon Musk és a kriptovaluta egyaránt létezik, mert így a kettőt kombinálva embereket lehet megkárosítani. 

Nem, most nem arra gondolunk, hogy a Tesla vezére mond valamit, erre megindul lefelé a bitcoin, hanem arra, amikor csalók úgy vernek át embereket, hogy valaki másnak adják ki magukat. A kriptovaluta üzlet körül elég sok bizonytalanság és kockázat van, főleg akkor, ha valakik hozzáértés nélkül kívánnak felpattanni erre a vonatra. Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) szerint a csalók igyekeznek folyamatosan kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. 2020 októbere óta mintegy 7 000 ember számolt be arról, hogy átverték, és összességében 80 millió dollárt tudtak belőlük kipréselni. A csalók nem riadnak vissza semmiféle eszköztől annak érdekében, hogy megszedjék magukat, így például többször Elon Musknak adták ki magukat.


Kép: MarketWatch

Ezzel a húzással az FTC szerint 2 millió dollárt tudtak bezsebelni, tehát látszik, hogy megéri a SpaceX vezérigazgatójának kiadni magunkat. Musk eddig semmilyen formában nem reagált arra, hogy a nevében vernek át embereket. Ellenben a múlt héten egy tweetben közölte, nem fogad el többet bitcoint az autóért fizetőeszközként, ami azonnal zuhanást eredményezett a kriptovaluta piacon. Sokak szerint ez egyszerűen csak egy undorító spekulációs módszer arra, hogy olcsón bevásároljon bitcoinból, de a dolog nem ennyire fekete és fehér. Hiszen előtte viszont vett egy halom dogcoint, ami a bejelentése után szintén megindult lefelé. De visszatérve a csalásra, az FTC azt hangsúlyozza az áldozattá válás elkerülése érdekében, amit általánosságban is el lehet mondani. Nincs ingyen ebéd. Ha valahol mesés megtérülést ígérnek csekély befektetés mellett, nagyon kilóg a lóláb.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?