A lopott biciklit is megtalálja az AirTag

Az Airtag közreműködésével az elveszett tárgyakat találhatjuk meg, ebben az esetben egy lopott biciklit próbáltak meg visszaszerezni a segítségével. 

Az almás cég egyik legutóbbi hasznos aprósága az AirTag, amelynek segítségél elveszett dolgaink találhatjuk meg. Bár az eszközt már sikerült feltörnie egy jóindulatú hackernek, az AirTag alapvetően hasznos és hatékony nyomkövető, amellyel többek között egy lopott biciklit is megtalálhatunk.


A 9to5Mac bukkant rá arra a videóra, amelyet egy brit kerékpárkereskedés készített annak apropóján, hogy kiderüljön, megtalálható-e az elveszett bicikli az Apple nyomkövetője segítségével. Az aprócska AirTaget a kerékpár ülés aljára rögzítették, majd egy előre eltervezett lopás után az elveszett jármű nyomába eredtek. A „tolvajnak” 10 perc előnyt adtak, hiszen a legtöbben nem rögtön veszik észre, ha valamit elvesztettek.

A teszt végül remek eredményt hozott. Az Airtag elsőnek 8  elteltével jelezte a bicikli helyzetét, azért ilyen későn, mert viszonylag kevesen voltak a 70 ezer lelkes Lowestoftban, ahol a szimulált lopás éppen zajlott. Az Apple nyomkövetője ugyanis azon az elven működik, hogy Bluetoothon keresztül egy jelet továbbít, amelyet a környezetében található iPhone-ok érzékelnek. Innen a telefonok a saját helyadatukat küldik tovább az Apple szervereire, ahonnan az AirTag tulajdonosa már képes dekódolni a titkosított információt.

A sikeres teszt ellenére érdemes leszögezni, hogy az Apple Airtag nem arra lett kitalálva, hogy lopás ellen használjuk és kövessük vele a tolvajt, noha az eszköz kétségkívül erre is alkalmas.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?