Nagy meglepetésre az első helyen nem egy Netflix gyártotta sorozat vagy film áll. 

A Netflix továbbra is a világ legnépszerűbb streamingszolgáltatója, 200 milliónál is több előfizetővel magasan uralja a mezőnyt, és csak úgy ontja magából a jobbnál jobb filmeket és sorozatokat. 2021 első negyedében olyan tartalmak kerültek be a streamingóriás kínálatába, mint a Mundruczó Kornél rendezésében készült Pieces of a Woman, a John David Washington és Zendaya nevével fémjelzett Malcolm és Marie, és a Ramin Bahrani által írt és rendezett A Fehét Tigris. Itt debütált továbbá a Végzet: A Winx Saga, a Jupiter hagyatéka és az Árnyék és csont is.

Bár ezek önmagában is igen erős címek, meglepő módon van egy tartalom, amely még ezeknél is nagyobb sikert könyvelhetett el. Az abszolút győztes ugyanis a Phil Lord és Christopher Miller duó által jegyzett Mitchellék a gépek ellen című animációs családi film lett, amelyet nem a Netflix gyártott, csupán megvásárolt, és amely ütős poénjaival, nagy akcióval és hiteles érzelmeivel kicsiknek és nagyoknak is egyaránt jó szórakozás. Második helyen az április 9-én debütált (förtelmes című) A lecsap csapat végzett, ám az animációs család ellen még neki sem volt esélye.

netflix 2021
Mitchellék a gépek ellen Fotó: IMDb

Arról nem tudni, hogy pontosan mennyien nézték meg az említett filmeket, a Netflix ugyanis nem közölt pontos adatokat erre vonatkozóan. Persze korai lenne Mitchelléknek ítélni a legnézettebb alkotásnak járó díjat, hiszen az év hátralévő részében olyan tartalmak érkeznek még a kínálatba, mint a Resident Evil: Infinite Darkness, a Vaják második évada, vagy az elképesztő sztárparádét felvonultató Red Notice.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!