Heteken belül befuthat a Nintendo Switch Pro

7 hüvelykes OLED-kijelzővel és DLSS-támogatással érkezhet meg a Nintendo Switch Pro. 

A Nintendo Switch már 4 éves, és vannak olyan hangok, amelyek szerint ideje, hogy nyugdíjba küldjék a konzolt. Mi jöhet helyette? Állítólag a Nintendo Switch Pro, ami ráadásul heteken belül bemutatkozik. Elvileg valamikor még az E3 előtt, legalábbis a Bloomberg jól értesült forrásai ezt állították nemrég.


Az időzítés lehetővé teszi majd a Nintendo és annak partnerei számára, hogy az E3-on megmutassák a közelgő játékait a platformra. A kiszállítások a jelenlegi információk alapján július környékén kezdődhetnek, a chiphiány miatt azonban a gyártás csak az év utolsó három hónapjában indulhat be igazán. Vagyis addig nehezen elérhető lehet a termék.

A Nintendo persze nem árulja el az új termék nevét előre, a Switch Pro nevet igazából a sajtó használja. Kevésbé féltve őrzött titok azonban a specifikációs lista: a szivárgások szerint 7 hüvelykes Samsung OLED-kijelzőre lehet számítani, de marad a 720p-s felbontás a jobb üzemidő biztosítása érdekében. Lesz továbbá DLSS-támogatás egy erősebb NVIDIA chipnek hála, dokkoláskor 4K-s felskálázás is várható. Mindez persze áremelkedést hozhat magával.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: T3, TechAdvisor

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?