Íme a világ egyik legbugyutább játéka, ahol csak ülni lehet

Vannak nehéz, tűpontosan kimunkált játékok, amelyekhez komoly ügyesség, gyorsaság és számos egyéb készség szükséges, és vannak olyanok is, amelyek célja a szimpla trollkodás. A Chair Simulator egyértelműen az utóbbi. 

Komolyan vehető egy játék, ahol kizárólag üldögélni lehet? Nem igazán, mindenesetre a közelmúltban debütált ingyenes Chair Simulator meglepően pozitív visszhangra lelt a játékosok körében, akik már speedrunokat is szerveztek belőle. A mémjeiről elhíresült MSCHF alkotása lényegében egy szék szimulátor: miközben az általunk kiválasztott karakter egy székben ücsörög, a pontjaink (Sitpoints) magától gyűlnek, amelyekkel aztán egyre jobb és kényelmesebb ülőalkalmatosságokat vásárolhatunk a karakternek. A játék akkor ér véget, ha a székektől, fotelektől és trónusoktól elkezdve a Trónok harcából ismert Vastrónig mindent beszereztünk.


A dolog persze nem ilyen egyszerű, a folyamatos ülés ugyanis idővel kényelmetlenséghez vezet, így karakterünket alkalomadtán fel is kell állítani. Ha ezt nem tesszük meg, akkor szegény előbb-utóbb kipurcan, mentés pedig nincs, tehát ha így jártunk, akkor kezdhetjük az egészet elölről.

A Chair Simulator kimaxolja az értelmetlen játék fogalmát, ám akadnak olyan szimulátorok, amelyek még rajta is túltesznek hülyeségben. Volt már például kecskeszimulátor, kenyérszimulátor, sőt kavicsszimulátor is, ez utóbbi esetében például egy kő nem túl izgalmas mindennapjaiba nyerhettünk betekintést.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?