Ha gmailes vagy, szerencséd van, mert a Google most egy meglepően praktikus megoldást hoz el, amellyel még kényelmesebb lesz a fotók kezelése. 

Nem csoda, hogy a Gmail a világ egyik legkedveltebb levelezőszolgáltatása, hiszen egyrészt ingyenes, másrészt folyamatosan érkeznek hozzá új funkciók, amelyekkel egyre egyszerűbbé válik a levelezés. Ezúttal is egy igen hasznos új funkcióval bővül a Google e-mail szolgáltatása, ugyanis a Gmail és a Google Fotók összekötésével lehetővé válik, hogy egyetlen kattintással a Google Fotókba menthessük le a Gmailen keresztül érkezett fotókat.

gmailes fotók
A csatolmányként érkező képek egyetlen kattintással lementhetők a Google felhőszolgáltatásába, azaz a Google Fotókba Fotó: Google

Ahogy a fenti illusztrációból is kiderül, a gmailes csatolmányként érkező fotók esetében csupán annyi a teendőnk, hogy a Downloadra/Letöltésre nyomva a Save to Photos, azaz Mentés a Fotók közé gombot kiválasztjuk, és már kész is vagyunk. Nem kell tehát külön lementeni, és feltölteni, hiszen csupán egyetlen kattintással a felhőben landolhatnak a képeink.

A frissítést már élesítette a cég a vállalati és az egyéni felhasználók számára egyaránt, így érdemes figyelgetni a levelezőszolgáltatásunkat, mert bármikor befuthat az új funkció. Jó tudni ugyanakkor, hogy egyelőre sajnos csak a .jpg kiterjesztésű képekkel fog működni a dolog.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!