Ettől a horrorfilmtől még Stephen King is frászt kapott

Stephen King elárulta, melyik volt az a horrorfilm, ami annyira kiverte nála a biztosítékot, hogy első nekifutásra végig sem tudott nézni. 

A népszerű szerző hosszú évek óta ontja magából a zseniálisabbnál zseniálisabb horrorokat, az ötletek után kutató filmesek pedig sorra porolják le az írófejedelem korábbi bestsellereit. Az utóbbi években szinte reneszánszát éli King munkáinak adaptálása, nem véletlen, hiszen a horror nagymestere olyan írásokat vetett papírra, mint A ragyogás, az Az, vagy a Kedvencek temetője. Úgy látszik azonban, hogy akad olyan alkotás, ami első nekifutásra még a horrormogulnak is túl sok volt.


Stephen King az AMC-n futó History of Horror című talkshowban beszélt arról, hogy van egy bizonyos horrorfilm, amit még ő sem tudott végignézni. „Éppen kórházban, gyógyszerek hatása alatt voltam, amikor először láttam az Ideglelést. A fiam azzal a felkiáltással hozta be a VHS-t, hogy ezt látnom kell, de végül a felénél ki kellett kapcsolnom, annyira félelmetesnek találtam” – mesélte. Bár nem kizárt, hogy a gyógyszerek is közrejátszottak abban, hogy a fent említett kézikamerás alkotás ekkora hatást gyakorolt az íróra, mi a magunk részéről nem csodálkozunk, hiszen az Ideglelés még több mint 20 év távlatából is képes ránk hozni a frászt.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?