Elon Musk kihúzta a gyufát a Tesla-rajongóknál

Elon Musk már azelőtt elárulta a Twitteren, hogy kukázzák a Model S Plaid+ modellt, hogy a Tesla értesítette volna a megrendelőit. 

A Tesla ezen a héten kezdte volna leszállítani a Model S Plaid+ elektromos autókat, Elon Musk azonban összetörte a megrendelők álmait, egyetlen tweetben. Bejelentette ugyanis, hogy a Tesla kukázta ezt a modellt, ami elvileg 121 mérfölddel nagyobb hatótávval rendelkezett, mint a Plaid.


A gond csak az, hogy Musk tweetje azelőtt ment körbe a neten, hogy a Tesla értesítette volna a megrendelőit, esetleg kiadtak volna egy sajtóanyagot. Később közölték, hogy 400 mérföldnél úgysem utazik többet megállás nélkül senki, ezért efölött nem számít a hatótáv, úgyis meg kell állni egy mosdónál, büfénél.

Ez azonban nem vigasztalta a szakembereket, szerintük ugyanis a becsült 399 mérföldes hatótáv pontosan csak egy becsült érték, hideg időben akár a felére is zuhanhat. Azt nem árulták el, hogy mi lesz majd a megrendelőkkel. Akik azóta is háborognak az interneten a történtek miatt, és Musk húzása miatt.

Jerome Guillen, a Tesla négy legfőbb vezetőjének egyike mindenesetre bejelentette, hogy távozik a vállalattól. Azt pontosan nem tudni, hogy miért, de kulcsember volt a vállalatnál.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: CNBC, Tesla

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?