Kép: Techeblog

Jon Bot Jovi úgy játszik, mint senki más, szinte szikráznak az ujjai alatt a “húrok”, miközben soha, egyetlen egyszer sem hibázik.

Aki csak egyszer is került már a Guitar Hero közelébe, az tudja, mennyire szórakoztató a játék, és gyakorlással egészen profivá tudja magát az ember képezni. Ha valaki mégsem ismerné, egy ritmusjátékot kell elképzelni, aminek a kontrollere egy gitárt formáz. Ám azon nem húrok vannak, hanem öt darab műanyag gomb az elöl lévő kéz ujjainál, és egy beépített pengető a hátul lévőnél. A képernyőn látható gitárnyak húrjain pedig száguldanak a hangok, amelyeket eltalálva megelevenednek a muzsikák. Nos, egy mérnök megalkotta Jon Bot Jovi nevű robotját, ami soha nem nyom mellé, és mindent tökéletesen eljátszik.

A robot alapját egy Raspberry Pi 4 8 GB-os számítógép adja, amin OpenCV-alapú kód fut, ami felismeri a megfelelő színű gombokat. Van neki még egy PlayStation 2 videokimenete, ami HDMI capture kártyába torkollik. A mágnesszelepeket, amelyek a gombokat nyomkodják nyolccsatornás meghajtó vezérli, a Pi4-en keresztül. Mindezek mellett szükség volt még néhány relére, de mint a videóban is látható, a Jon Bot Jovi ördögi ügyességgel bánik az eszközzel, tökéletes dallamokat játszva. De ami talán még ennél is fontosabb, az a lenyűgöző mérnöki munka, amivel a robot meg lett alkotva, és úgy, hogy tényleg nem hibázik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!