Így öregszik az akkumulátor a Xiaomi 200 wattos töltésével

800 ciklus alatt az akkumulátor 20 százalékát használja el a Xiaomi 200 wattos töltési rendszere. 

A Xiaomi nemrég nyíltan válaszolt a feltett kérdésekre a 200 wattos gyorstöltési technológiája kapcsán. Valakiket a érdekelt, hogy mennyire használja el az akkumulátort a 200 wattos töltés.


A Xiaomi részletes válasszal szolgált, igyekezett bemutatni, hogy a termelődő hőt el tudja oszlatni. Persze így is van azért ára az ilyen gyors töltésnek. A gyártó becslései szerint az akkumulátor a kapacitásának 20 százalékát veszíti el 800 ciklus után. Ez napi töltés mellett 2 évet jelent.

Egy 5000 mAh-s energiaforrás így 2 év elteltével már csak 4000 mAh kapacitást kínál. A Xiaomi szerint a kínai hatóságok 400 ciklus után 60 százalékot követelnek, ezt pedig messze meghaladja a gyártó.

Tény, hogy a gyorstöltés nem kedvez az akkumulátor élettartamának, ugyanakkor az is igaz, hogy 800 ciklus után valamennyire mindenképp elhasználódik az energiaforrás. A legnagyobb ellensége az akkunak továbbra is a hő marad.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Weibo

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?