Megnéztük, hogy mit tud a kínai cég dédelgetett csodafegyvere, a különleges szónikus Hisense lézertévé, amely már itthon is kapható.

A Hisense hivatalosan tavaly kezdte forgalmazni megjelenítő eszközeit, azaz hagyományos és ULED televíziókat és a cég különleges, lézertévének nevezett termékeit. Ez utóbbiak valójában nem is televíziók, hiszen a termék egy ultrarövid vetítési távolságú, lézeres fényforrást használó projektorból, valamint egy speciális “vászonból”, azaz kijelzőből áll.

hisense lézertévé

Ez a család a közelmúltban egy új taggal bővült a 88L5VG típusú modell személyében, amely amelyről a cég azt állítja, hogy a világ első szónikus lézertévéje. A szónikussága abban merül ki, hogy a már említett képernyő 100 000 darab speciális cellát tartalmaz, amelyek képesek a hang kibocsájtására, és így azok a hagyományos hangszórók helyett magából a kijelzőből érkeznek, ráadásul abból az irányból, ahonnan az épp futó tartalom szerint jönniük kellene.

hisense lézertévé

Maga a szett alig foglal több helyet, mint egy átlagos tv, a képátló hatalmas, és ahhoz képest az ára nem is vészes. Itthon egyelőre a 88 inches verzió kapható, és nagyjából 1,2 millió forint el is érhető. Ezért a pénzért cserébe az ember egy 4K felbontású, HDR támogatású készüléket kapcs cserébe. A tapasztalataink szerint a képi világ teljesen rendben van, a színek szépnek, természetesnek tűntek, de az tény hogy a tökéletes fekete, és a végtelen kontraszt megteremtésére nincs mód. A maximális képfrissítési ráta 60 Hz, és a mozgásmegjelenítés egészen jónak tűnt, viszont tény, hogy játékra azért vannak ennél jobb megoldások is.

De hát ezt a modellt alapvetően filmezésre, házimozi célokra ajánlják. A speciális hangrendszer egészen jól szól, a mélyek is érzékelhetőek. De azért arról szó nincs, hogy egy “rendes” surround vagy sztereó szettel felvehetné eséllyel a versenyt. Mindent összevetve a Hisense szónikus lézertévé koncepciója teljesen életképesnek tűnt, a modell nagy képátló mellett jó képminőséget produkál elviselhető áron.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!