Régóta várt funkció érkezik az androidos telefontulajok által használt Üzenetek (Messages) alkalmazásba, a végpont-végpont közti titkosítás. 

Az elmúlt időszakban az adatbiztonság kérdése különösen előtérbe került, elég csak arra a facebookos esetre gondolni, amely során milliószám váltak elérhetővé személyes, vagy legalábbis annak szánt adatok. Nem véletlen, ha egyre többen keresnek olyan kommunikációs platformot, ahol biztonságban érezhetik az ott továbbított adatokat, legyen szó személyes társalgásról vagy esetleg banki belépőkódokról. Az SMS-ezésre kitalált, ám egy ideje a Rich Communication Services által már csevegésre is használható androidos Üzenetek alkalmazás eddig csak egy szűk kör számára biztosította a végpontok közötti titkosítást, ám a Google nemrégiben bejelentette, hogy mostantól mindenkire kiterjesztik az app ezen biztonsági funkcióját, amely a hét folyamán válik elérhetővé a felhasználók számára.

A funkciót az RCS bekapcsolásával lehet aktiválni, mely után egy kis zár bukkan fel a Küldés gombon, ez utal arra, hogy a két fél beszélgetése titkosításra került. Fontos ugyanakkor, hogy az új funkció csak a két fél között zajló beszélgetésekben elérhető, csoportos csevegéseknél egyelőre nem.

A végpont-végpont közti titkosítás biztosítja, hogy senki ne tudja elolvasni az üzeneteket, miközben az a küldő telefonjáról eljut a címzetthez, így a kíváncsiskodó hackerek nem tudják lehallgatni a beszélgetést.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!