Időtálló butatelefonokkal frissített a Nokia

Évek múlva is használható lesz még a Nokia 110 4G és 105 4G mobiltelefon. 

A HMD Global a Counterpoint becslései szerint az első negyedévben 11 millió klasszikus mobiltelefont, más néven butatelefont adott el, vagyis a szektor meghatározó szereplője. A vállalat frissített a kínálatát, két újabb modellel.


Befutott a Nokia 110 4G és 105 4G, mindkettő fontos modell, mert LTE-támogatással rendelkezik, és a VoLTE támogatása is megoldott. Ez nagy ugrást jelent az eddigi 2G-s minőséghez képest.

Ennél is fontosabb, hogy ezek a modellek éve múlva is használhatóak maradnak, ellentétben a 2019-es verziókkal, amelyek csak 2G-képesek. Egyes régiókban a 2G-s, sőt, van ahol a 3G-s hálózatokat is elkezdték leállítani. Az apró mobilok hívásokhoz és zenehallgatáshoz is ideálisak, a 110 5G-n pedig van kamera, jackcsatlakozó és microSD-foglalat is. A nagy ikonokkal az idősebbeknek is kedveznek használat szempontjából, jó hír továbbá az FM-rádió és a LED-es zseblámpa megléte is. A vételárakról nem esett szó.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: HMD Global

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?