Nem fogod elhinni: ennyiért kelt el a világ legdrágább kutyája

Imádjuk a kutyákat, de lássuk be, egyes fajtákért néha elképesztő összeget kérnek el a tenyésztők, nemrégiben például egy ausztrál kelpie kelt el csillagászati áron. 

Bár a menhelyen örökbefogadott ebeknél nincs hálásabb állat a világon, sokan tenyésztőtől vesznek kutyát, és persze ezzel sincs semmi baj, ha a gazdának nem jelent gondot egy-egy nagyobb összeg kifizetése. Az Eulooka Hoover nevű kétéves kant egy neve elhallgatását kérő juh- és marhatenyésztő vásárolta meg, aki – kapaszkodjatok meg –  35 200 ausztrál dollárt, nagyjából 7,8 millió forintot fizetett az ebért. Tenyésztője, David Lee elmondása szerint a kutya már születése óta hatalmas tehetségnek számít, békés természete és problémamegoldó képessége miatt magasan kiemelkedik a fajtársai közül.


Hoover egyébként egy ausztrál kelpie, amely az európai kutyakedvelők között egy kevésbé ismert fajta. Az ausztrál pásztorok és marhatenyésztők azonban nemcsak jól ismerik, de nagyra is becsülik ezt a fajtát, amelyet fáradhatatlan munkakedv, tanulékonyság és éberség jellemez.

A rekord nem sokon múlt: a korábbi csúcsot egy Megan nevű border collie tartotta, akiért 18 900 fontot (7,7 millió forint) fizetett a leendő gazda. Nem ritka eset egyébként, hogy egy képzett, dolgozó pásztorkutyáért ekkora összeget kínálnak, hiszen az ebek nélkül szétszéledne a nyáj, de a gulyát és a ménest is lehetetlen lenne kordában tartani.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?