Kim Cunio zeneszerző a modern számítógépes technológia segítségével egy egész albumot komponált az űrhangokból. 

Sokféle űrhangot felvettek már, melyeket önmagukban is nagyon különleges élmény meghallgatni. Kaptunk már a NASA-tól saját lejátszási listát, ahol minden hang a Földön kívülről származik, de meghallgathattuk a Perseverance által küldött hangokat is, amelyeket a Marson rögzített a kis robot.

A különleges hangok egy zeneszerzőt is megihlettek, aki csokorba gyűjtötte az eddig rögzített hangokat, és egy komplett zenei albumot állított össze belőlük. A Celestial Incantations-hez nemcsak a világűrből, de a Földről és a Marsról származó hangokat is felhasználta Cunio, a végeredmény pedig egy hátborzongatóan gyönyörű elektronikus zenei album lett, amelyet bárki ingyen letölthet és meghallgathat.

 

Az albumban többek között a Perseverance marsjáró Jezero-kráternél rögzített hangai is hallhatóak, de beleszőtte a Csurjumov–Geraszimenko üstökös körüli zajokat is, amelyeket a Rosetta űrszonda készített néhány évvel ezelőtt. Az album kétségkívül legérdekesebb darabja a Cataclysm, amely a két szupermasszív fekete lyuk össszeolvadása által keltett hullámokat szemlélteti.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!