Realme GT: Brutál erős telefon igen jó áron

Megéri megvenni a kínai gyártó csúcsmodelljét? És, ha igen, kinél válhat be? Megnéztük! Realme GT Teszt!

Realme GT

A mindössze néhány éve alapított Realme hamar magasra jutott a mobilos szektorban mindenféle értelemben. Most konkrétan arra gondolunk, hogy olcsó, kis tudású termékekkel indítottak, de most már ott figyel kínálatukban egy papíron kifejezetten nagy tudásúnak tűnő modell is. Ez a Realme GT, amely besüvített a TechWorld szerkesztőségébe is, mi pedig megnéztük, hogy mit tud.


realme gt

Külső

A modell egészen átlagosnak tűnik a vékony káváival, kijelzőbe vágott kameraszigetével, sík képernyőjével, de csak egészen addig, amíg meg nem fordítjuk. A nálunk járt változat hátlapja ugyanis bőrhatású borítást kapott, úgy, hogy az anyagot egy, a sportautókat idéző fekete csík vágja ketté, amely magában foglalja a kamerarendszert is. Az összhatás kifejezetten egyedi és ízléses lett, legalábbis nekünk nagyon tetszik ez a megoldás.

realme gt

Ergonómia: A készülékház műanyag, ami tapintásra érződik, de szerencsére nem horpad, nem ropog, nem is nyikorog. Az összeszerelés minősége kiváló, az ergonómia rendben van, a fogása kényelmes. A gombok könnyen elérhetőek, nem lötyögnek.
Strapabíró kialakítás: Nem kapta meg az IP minősítést, szóval jó eséllyel nagyon rosszul viseli a kiképzést, mi pedig nem is dobáltuk, nem dugtuk a víz alá, hogy kipróbáljuk mindezt. Mégiscsak egy kölcsönmodellről van szó (ha a sajátunk lett volna, akkor pedig pláne vigyáztunk volna rá :)). A dobozában található egy átlátszó védőtok, ami egész masszívnak tűnt.

realme dizajn
USB: USB 2.0 Type-C. Hozza a kötelezőt!
Fejhallgató csatlakozó: Van! Nem spórolták le! Taps!
Képernyő/készülékház arány: 85,9%. Korrekt érték, de azért a nyomába sem ér a hajlított képernyőjű telefonoknak e téren.
Ujjlenyomat olvasó: Van, a képernyő alá építve. A hatékonysága eléri a 90 százalékot a tapasztalataink szerint, ami tök jó eredmény.

Kijelző-képminőség

Kegyetlen jó kijelzővel látták el a Realme GT telefont!

Paneltechnológia: Super AMOLED, legjobb, ami lehet!
Méret: 6,43 inch. Átagos méret ez ma már.
Kontraszt: Végtelen! Pazar!
Felbontás: 1080 x 2400 pixel. Ekkora képátló mellett ez remek felbontásnak számít, amit az 409 ppi képpontsűrűség is alátámaszt. A részletesség ennek megfelelően kiváló, a képi világ éles, a képpontok egyáltalán nem láthatóak, a finom átmenetek, illetve a ferde és görbe vonalak is rendben vannak.

realme gt képminőség
Megjeleníthető színek száma: 1,07 milliárd. Ennél jobb nincs!
Színek: A tónusok egyébként szépek természetesek, a színhőmérséklet változtatható, és a kék fény szűrés is bekapcsolható.
Mozgásmegjelenítés: Hibátlan. Semmilyen anomáliát nem tapasztaltunk.
Képfrissítési ráta: 120 Hz. Azaz dupla annyi képkocka megjelenítésére képes másodpercenként, mint a hagyományos, 60 Hz-es mobilok. Ennek köszönhetően finomabb, simább lesz a lapozás, scrollozás, és egyes játékoknál (pl. A COD Mobile) is ki lehet használni az ebben rejlő lehetőségeket.

realme gt
Betekintési szög: Hibátlan. Még kiszorított szögből nézve a képernyőt sem érzékelhető az árnyalatok fakulása.
HDR támogatás: Felejtős. Túl lehet élni valahogy.
Fényerő: ~701 nit a maximális fényerő a méréseink szerint. Ez elég ahhoz, hogy napfényben is látható maradjon a képernyő, viszont az tény, hogy ilyenkor már picit erőtlennek tűnnek az árnyalatok.

realme gt
Minimális fényerő: 1,3 nit. Elég alacsony ahhoz, hogy vaksötétben se legyen zavaró.
Védőüveg: Gorilla Glass 6. A karcolásoktól elvileg megóvja, de hogy őszinték legyünk, ezt nem próbáltuk azért….

Teljesítmény

Kegyetlenül erős, piszkosul gyors!

Hardver: 8 magos Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm gyártástechnológiával) (1 db. 2.84 GHz Kryo 680 & 3 db. 2.42 GHz Kryo 680 & 4 db. 1.80 GHz Kryo 680 maggal), + 8 GB RAM, Adreno 660 grafikus vezérlő. Ma ez a hardver odaver, aminek köszönhetően a Realme GT az egyik legerősebb telefon a világon.


Mire jó: Mindenre, amire ma mobilt használni szoktak. A csúcsgrafikás játékok hasítanak, a videóvágás, képszerkesztés megy, a netezés, navigáció, chatelés stb. döccenőmentes. Nagyon király!
Benchmark: A teljesítmény mérésére szolgáló AnTuTu tesztprogramon 806995 pontot gurított, ami a valaha volt egyik legjobb eredmény.
Adattárolásra szolgáló memória: 128 GB. Nem kiemelkedő a kapacitás, de azért jó ideig nem kell azzal foglalkozni, hog hova is tegyük a fotókat, képeket, appokat.

realme gt antutu
Oprendszer: Android 11 alapú Realme UI 2.0. Magyarul tud, nem túl szép, de kellően gyors. Túl sok extra funkció nincsen, de ezt azért túl lehet élni simán.
Melegedés: Ha full gázzal dolgozik a hardver, akkor hajlamos igencsak átmelegedni, ám ez egyrészt a legtöbb mai mobilnál így van, másrészt tokban amúgy sem probléma ez.
5G: Támogatott a legújabb és legjobb, számos előnyt kínáló mobilkommunikációs szabvány.

Energia

Energiagazdálkodás terén a közepesnél jobb teljesítményt nyújt, de azért messze van a világ legjobban teljesítő telefonjaitól e téren.

Akkumulátor: 4500 mAh nem cserélhető. Örültünk volna egy legalább 5000 mAh-s telepnek, de be kell érni kisebb kapacitással. A helyzet nem vészes, csak hát emiatt az üzemidő egyáltalán nem kiemelkedő. Így használattól függően be kell érni 7-10 órával.

realme gt energy
Gyorstöltés: Támogatott, 65 watt. Méréseink szerint 33 perc alatt pumpálja fel a nulláról fullra. Ez azért nagyon kellemes!
Vezeték nélküli töltés: Nem támogatott.

Hang

Az átlagosnál, jobb, erőteljesebb megszólalást produkál.

Beépített hangszóró: A mélyek gyakorlatilag észlelhetetlenek, dinamika nincs. Az összhatás művi, természetellenes, hiányzik belőle az élet. Viszont kellően hangos, és feltekert hangerőnél sem hallhatóak hibák.  Videózáshoz, filmekhez, játékokhoz így is okés lehet, dalokhoz nem igazán.
Fül-/fejhallgatóval: Sokkal-sokkal jobb a végeredmény, ilyenkor lehet használni zenehallgatásra is.

Kamera

A képalkotási képességei terén alaposan elmarad az élvonaltól a Realme GT.

realme gt kamera

Hátlapi fotó

Főkamera: 64 megapixeles, f/1.8 rekeszértékű, széles látószögű fázisfókuszú egység. Nappal, de még kevés fénynél is kifogástalan képek lőhetőek vele, de a nagyon sötétet nem szereti. Ilyenkor zajos, pixeles lesz a végeredmény.

realme gt fotó

Ultraszéles látószögű: 8 MP, f/2.3, 119 fokos, ultraszéles látószögű kamera. Csak nappal vagy jó fényviszonyok mellett használható. Sötétben értékelhetetlen a végeredmény.
Makró: 2 MP, f/2.4. Csak ideális fényviszonyok mellett van értelme még csak gondolni is rá, viszont ilyenkor is lehet, hogy gyászos, elmosódott lesz a végeredmény.

Hátlapi videó

Felbontás: 4K@30/60fps, 1080p@30/60/240fps. Átlagos
Stabilizátor: Van, ami igen jól jöhet, hiszen képes kompenzálni a kézremegésből fakadó anomáliákat.
Lassítás: Van, jól működik. Látványos cuccokat lehet vele összehozni.

realme gt fotó

Előlapi fotó/videó

Kamera: 16 MP felbontás, f/2.5 rekeszértékkel. Leginkább jó fényviszonyok mellett használható épkézláb minőségű anyagok összehozásához. A kép minőség mindenesetre elmarad attól jelentősen, mint amit a hátlapi főkamera produkál. A videózásnál be kell érni Full HD-vel, és másodpercenkénti harminc képkockával, ami ma már azért édeskevés.

Ár

Realme GT – 199 000 forint. A tudásához, erejéhez képest ez bombajó ár!

Kinek ajánljuk – Realme GT

– Nagy teljesítményű telefont keres
– Játékra használná a terméket
– Fontos a kimagasló képminőség
– Ki tudja használni a 120 Hz-es képfrissítést
– Fontos a figyelemfelkeltő dizájn
– Nagyon jó ár/érték arányú készülékben gondolkodik

Kinek nem ajánljuk – Realme GT

– Olcsó, belépő szintű mobilra van szüksége
– Fotózna, videózna
– YouTuber, vlogger, instagrammer

Még több információ a Realme GT telefonoról a termék hivatalos honlapján

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

  • Dizájn
    (4.5)
  • Kijelző/képminőség
    (4.5)
  • Teljesítmény
    (5)
  • Akkumulátor
    (4)
  • Hang
    (4)
  • Kamera
    (3.5)
  • Ár/érték arány
    (4.5)
4.3
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?