Bejutott a cannes-i fesztiválra az iPhone-nal készített film

Bár a Charon nem az első egész estés produkció, amit iPhone-nal forgattak, kétségkívül érdekes és merész vállalkozásnak tűnik így elsőre. 

Az iPhone készülékek kamerája már többször is bizonyította, hogy ritka esetekben ugyan, de képes kiváltani a professzionális kamerákat, sőt akár egész filmek leforgatására is alkalmas. Noha a nagy filmes produkciókhoz továbbra is komoly technikai háttér szükséges, bizonyos esetekben egy jobb kamerával felszerelt okostelefon is alkalmas lehet filmkészítésre. Ha ugyanis értő kezek közé kerül az a bizonyos kamera iPhone, akkor bizony jól is elsülhet a dolog.


A Charon című kínai-amerikai thriller egy az egyben Jennifer Zhang rendező keze munkáját dicséri, ez pedig szó szerint értendő: Zhang a film rendezője, írója, operatőre és vágója is egy személyben, aki az egész filmet saját iPhone 8 Plus telefonján rögzítette. Ha ez nem volna már önmagában is elég abszurd, még a film helyszínéül is Zhang otthona szolgált.

A végeredmény pedig magáért beszél, a produkció ugyanis elnyerte a 2021-es International Mobile Film Festival legjobb alkotásának járó díjat, és még a 74. cannes-i filmfesztivál programjába is beválogatták. A film egyébként egy házi őrizetben lévő hackerről szól, akit egyik barátja egyre különösebb és nyomasztóbb kérésekkel keres meg videóhíváson keresztül.

https://www.youtube.com/watch?v=_XsSe9UBtjw&feature=emb_logo&ab_channel=JenniferZhang

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án kezdőik,

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?