Microsoft Teams ráncok
Fotó: YouBeauty

Bár az egyéni virtuális háttér már nem számít extrának, hamarosan a fényeket is személyre szabhatjuk és az arcunkat is kisimíthatjuk a Microsoft Teamsen.

A Microsoft Teams a koronavírus-járvány alatt hatalmas karriert futott be. Bár kezdetben a cég a vállalati ügyfelekre koncentrált, idővel az otthoni felhasználók is egyre fontosabbá váltak, akik a családi és baráti (táv)kapcsolatok fenntartása céljából kezdték el használni a kommunikációs platformot.

A redmondi cég az új célközönség megtartása céljából számos funkcióval újított, többek között különféle virtuális háttereket is bevezetett. A Together Mode például egy olyan találkozómód a Teamsen, amely a résztvevőket egy közös digitális háttér elé helyezi, azt az érzést keltve, mintha a többiekkel ugyanabban a szobában ülnénk.

Persze a Microsoft nem pihen, újabb és újabb ötletekkel igyekszik színesíteni a felhasználóélményt. Ennek egyik legújabb állomása az ún. videószűrő funkció, amellyel módosítani lehet a megvilágítást, el lehet tüntetni a ráncokat, egyszóval szebbé varázsolhatja magát a felhasználó a Teamsen.

Microsoft Teams ráncok
Fotó: Microsoft

Tagadhatatlan, hogy nem egy életbevágó funkcióról van szó, ám egész biztosan lesznek majd olyanok, akik szívesen élnek a szépítő funkció adta lehetőségekkel. A videószűrőt egyelőre még csak fejleszti a vállalat, ám ha minden a tervek szerint alapul, akkor a jövő hónap folyamán már a nagyközönség is élvezheti a személyre szabott megjelenést.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!